Jouw kunst verkopen?

Kunst verkopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Canvasfoto.nl is op zoek naar de beste creatieven! Wij hebben een platform waar jij je kunst kan tentoonstellen en verkopen. Op dit moment zijn dat vooral fotografen en we zoeken nog illustratoren, digitale kunstenaars etc. Wij zorgen ervoor dat jouw kunst op de site komt onder je eigen naam, dat de producten worden verkocht en dat jij je commissie krijgt. Alles wat jij hoeft te doen is jouw foto’s via wetransfer naar ons toe te zenden.
Iedereen kan dit doen, een kvk is niet verplicht. Wel bepalen wij uiteindelijk wat er op de site komt en wat niet. Dit doen wij om onze klanten de mooiste creaties te laten zien.

Wat zijn de voordelen van het verkopen van kunst via canvasfoto?

Gratis gebruik van onze website en webshop
Geen kosten
Wij doen alles tot en met de afhandeling
Bereik consumenten in Nederland en België. Later ook in meerdere landen.

Hoe werkt het?

Stuur ons een link via wetransfer met jouw Foto’s/vectoren/illustraties in de hoogste resolutie
Promoot jouw kunstwerken en de shop
Voeg een link toe vanuit jouw website naar ons
Zorg regelmatig voor nieuwe kunstwerken

Overtuigd? Verkoop kunst en krijg meteen een hogere naamsbekendheid

Ik wil mijn kunst verkopen. Wat moet ik weten?
Wat kost dat om mijn kunst te verkopen?
Klaar om je kunstwerk te verkopen?
Kan ik de naam van mijn pagina aanpassen?

Ik wil mijn kunst verkopen. Wat moet ik weten?

Het platform is voor alle creatieven. Of het nu je hobby is of dat je er je brood mee verdient iedereen is welkom. Het enige dat we van je vragen is dat je digitale bestanden hebt die wij kunnen gebruiken om op te printen. Stuur je kunstwerk op en begin met verkopen.
Je stuurt ons een link via wetransfer met jouw kunstwerk. Deze bestanden moeten in de hoogste resolutie worden aangeleverd omdat wij kunst verkopen tot 300x100cm. Dat is ook de reden dat we een aantal technische eisen stellen aan je files. Zie hieronder bij het onderwerp: Waaraan moeten je bestanden voldoen? Wij zorgen voor de contacten met de klant, de betaling, levering, klantvragen etc etc…

Wat kost dat om mijn kunstwerk te verkopen?

Heel simpel. Het kost helemaal niets. Het is voor alle partijen een win-win situatie. Wij krijgen de mogelijkheid om de beste kunstwerken te verkopen. Jij kan er een heel leuke boterham aan verdienen en de klant krijgt de keuze uit de mooiste kunstwerken. Zeg nou zelf dat is toch een echte win-win-win.

Klaar om je kunstwerk te verkopen? Stuur jouw kunstwerken via wetransfer naar info@canvasfoto.nl en wij doen de rest. Stuur nog een verhaal over jezelf en je bent klaar. Als laatste vragen we om een link te maken naar jouw pagina. Hiermee promoot je jouw pagina.
Registreer jezelf en gaan gelijk aan de slag. Uiteraard hebben we wat gegevens van je nodig.
Dit zijn:
– NAW
– Bankgegevens
– (evt)Jouw website
– KVK nummer als je dat hebt
– BSN nummer

Kan ik de naam van mijn pagina aanpassen?

Ja dat is mogelijk. Stuur een email met de naam die je graag zou willen en wij passen het voor je aan. Klik hier voor onze klantenservice.

Waaraan moeten je bestanden voldoen?

Afmetingen en formaten
Bestands specificaties
Kwaliteit van de afbeelding
Mag je je afbeeldingen bekunstwerken?
Mag ik alles uploaden wat ik wil?

Afmetingen en formaten:

Wij willen alleen de bestanden in de hoogste resolutie. Die hebben wij nodig om de kwaliteit van onze prints op het hoogste niveau te houden.
We bieden veel formaten aan. Geef per foto aan wat de verhoudingen zijn en dan houden wij daar rekening mee op de site.

Bestands specificaties

Waaraan moeten de bestanden minimaal voldoen:
JPEG bestand in Adobe RGB of sRGB
De kortste zijde van de afbeelding dient minimaal 2500 pixels te zijn
Absoluut geen compressie

Kwaliteit van de afbeelding

Controleer de afbeelding in photoshop op minimaal 100%. Doordat veel van onze kunstwerken op groot formaat worden geprint wordt het kleinste foutje uitvergroot
Controleer op ruis en scherpte. Kijk goed naar chromatische abberatie(zie voorbeeld hieronder)kunst verkopen

Dit is een voorbeeld van chromatische aberratie door het ‘vollopen’ van pixels

Mag je je afbeeldingen bewerken?

Sterker nog we juichen het toe. We willen graag dat mensen foto’s bewerken en daarmee persoonlijker maken en daardoor meer ‘eigen’.
Waar we moeite mee hebben en dus weigeren is:
– Randen in je kunstwerk
– Copyright of handtekening in je kunstwerk

Mag ik alles uploaden wat ik wil?

Het antwoord is een volmondig ja. Of we ook alles op de site gaan plaatsen hangt af of wij het geschikt vinden om aan een muur te hangen, of de kwaliteit goed genoeg is en of het toevoegt aan de kunstwerken die we al hebben.

Geld verdienen bij Canvasfoto.nl met jouw kunstwerken

Wat zijn de verdiensten?
Wat zijn de prijzen die worden gehanteerd?
Wanneer vind de betaling plaats?
Heb ik een KVK inschrijving nodig?
Waarom hebben jullie mijn BSN-nummer nodig?

Wat zijn de verdiensten?

Dat is een makkelijke vraag. Je krijgt 33% van de verkoopprijs excl. BTW. De totale verdiensten hangen af van de grootte van het kunstwerk wat de koper koopt en het materiaal. In overleg bepalen we de verkoopprijzen zodat elk product een uniek product wordt.
Wij hanteren geen marge op jouw marge. Jouw marge is 100%. Wij willen dat onze partners zoveel mogelijk verkopen en daarom proberen we de prijs/kwaliteit verhouding te optimaliseren.

Wat zijn de prijzen die worden gehanteerd?

Zie standaardprijstabel hieronder voor canvasfoto’s

maten                                  verkoopprijs

60×40                                    70

50×50                                    75

70×70                                    85

90×60                                    90

80×80                                    105

120×80                                  150

100×100                               170

150×100                               225

180×100                               275

200×100                               300

300×100                               450

Een voorbeeld
Een bezoeker komt bij ons op de site ziet jouw kunstwerk staan en bestelt dat in een formaat van 100x100cm. De prijs is € 170 incl. btw. De prijs excl btw is € 140,50. Jouw commissie is 33% en dat maakt dat jouw commissie op dit kunstwerk € 46,83 is. Daar komt dan weer de BTW bovenop. De commissie is vast. De prijzen kunnen we gezamenlijk vaststellen. Uitgangspunt is de standaardprijstabel. Kunst verkopen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wanneer vind de betaling plaats?

Aan het eind van elke maand wordt berekend wat de omzet per creatief is geweest. Binnen 2 weken wordt deze uitbetaald op jouw bankrekening. Je krijgt digitaal een creditfactuur voor de commissie.

Heb ik een kvk inschrijving nodig?

Nee dat is niet nodig.

Waarom hebben jullie mijn BSN-nummer nodig?

Wij betalen commissie aan bedrijven en aan particulieren.  De belastingdienst verplicht ons om een aantal gegevens te bewaren als wij aan particulieren commissie uitkeren. Dit  zijn onder andere je Buger Service Nummer en geboortedatum. Het BSN nummer is enkel verplicht voor inwoners van Nederland.

Promoot jouw kunstwerken

Hoe te beginnen
Beschrijf jezelf en je kunstwerken zo goed mogelijk op jouw pagina

Hoe te beginnen?

Een aantal creatieven gebruiken ons platform om al hun eigen kunstwerken in te verkopen. Dat is wel zo makkelijk en erg eenvoudig. Uiteraard kan dat ook op je eigen site echter bij ons hoef je er niets meer aan te doen, wij doen alle contacten en upgrades. Wat we wel nodig hebben is een link naar onze site toe.
Er zijn twee manieren om je site te promoten:
1e manier
Bezoekers of andere geïnteresseerden doorverwijzen naar onze site of de link hierboven doorgeven. Dat is de meest eenvoudige manier.
2e manier
Dat is iets meer werk. Als een klant op zoek gaat naar bijv. Rotterdamse haven afbeelding dan is het handig als die woorden terugkomen in je omschrijving. Verder zorgen wij ervoor dat we op algemene zoektermen hoog komen te staan. Zo staan we voor canvasfoto op de eerste pagina. Hoe uitgebreider de omschrijving hoe meer kans dat jouw kunstwerk opduikt in de resultaten van Google. Dit is heel belangrijk om klanten te vinden buiten je eigen netwerk. Verder dient de tekst niet gekopieerd te zijn. Dus even eenvoudig de tekst kopiëren van je eigen site heeft geen zin. Google ziet dat als een vorm van plagiaat, duplicate content, oftewel content die ergens anders al is gepubliceerd daarom niet uniek is en om die reden zal je niet hoog scoren. Maak een nieuwe tekst met goede termen die jouw kunstwerk zo goed mogelijk omschrijven.

Beschrijf jezelf en je kunstwerken zo goed mogelijk op jouw pagina

Voor elke creatief die zijn foto’s bij ons wil plaatsen maken we een pagina aan. Op deze pagina vertellen we over de kunstenaar en wat zijn specialisme(n) zijn. Om dat goed te kunnen doen hebben we van jou een inspirerende tekst nodig dat over jou gaat en waarin je vertelt welke stijl je hanteert en waardoor je je laat inspireren. Ook kun je hier wat vertellen over je favoriete onderwerpen.

Nogmaals zorg ervoor dat je geen tekst kopieert. Google ziet dat als een kopie en daardoor heeft de tekst voor Google geen waarde meer.
Hoe meer links je maakt naar jouw pagina hoe beter vindbaar jouw kunstwerken zijn.

Denk daarbij aan:
– Je 500px profiel
– Facebook
– Instagram
– Flickr
– Linkedin
– Pinterest
– Youtube

Hoe zit het juridisch?

Mag ik alles aanbieden op mijn pagina?
Hoe zit het met de rechten op mijn kunstwerken?

Mag ik alles aanbieden op mijn pagina?

Ja dat kan zolang jij de eigenaar bent van het bestand en de rechten hebt op het kunstwerk. Ook mag het als jij en het kunstwerk commercieel gebruik toestaat. Ook moet je het recht tot verkoop hebben van hetgeen wat er is afgebeeld.
Het mag niet als het inbreuk maakt op de rechten van een ander. Dit kan portretrecht zijn maar ook auteursrecht. Als laatste mag het kunstwerk geen rechten schenden.

Hoe zit het met de rechten op mijn kunstwerken?

Je houdt zelf alle copyrights op je kunstwerk en je mag het kunstwerk ook op andere sites verkopen. Dat zou ook raar zijn omdat veel van de kunstwerken op de sites van de kunstenaars zelf staan.
Zie ook de algemene voorwaarden en de disclaimer voor meer informatie.