Veel gestelde vragen

1. Wat is de levertijd van een foto op canvas?
Als je via ons een canvasfoto voor 15.00 uur besteld krijg je hem de volgende dag in huis. Klik hier voor alle bezorgtijden.
2. Wat is de status van mijn bestelling?
Bij de bestelling ontvang je een track en trace code. Zodra het doek gereed is en de transporteur hem ophaalt wordt hij gescand. Vanaf dat moment kun je de order volgen.
3. Kan ik een spoedbestelling plaatsen voor een canvasdoek?
Je canvasdoek wordt standaard binnen 2 werkdagen verzonden. Wil je je doek nog sneller ontvangen? Dit kan, bestel dan je canvasfoto met onze 24-uurs levering.
Voorwaarden:
- De toeslag van onze 24-uurs levering is 20% over het doek dat je wilt bestellen. 
- Je bestelling moet met iDeal of Creditcard betaald worden. 
- In het bestelsysteem moet je de optie SPOED aanvinken. 
- De 24-uurs levering geldt van maandag tot en met vrijdag. Een bestelling in het weekend wordt dinsdag geleverd.
4. Is de kwaliteit van mijn foto voldoende?
Wil je graag een foto op canvas af laten drukken maar weet je niet of jouw plaatje van voldoende kwaliteit is? Je kunt je afbeelding mailen naar info@canvasfoto.nl en wij zullen hem voor je bekijken. Het is lastig om hierover te beoordelen zonder het originele bestand te bekijken.

Bezorging

5. Wie bezorgt mijn foto op canvas?
De canvasdoeken worden bezorgd door de firma GLS. GLS garandeert dat de canvasdoeken de volgende werkdag geleverd worden, mits ze voor 12 uur besteld zijn. Wanneer de canvasdoeken groter is dan 100 x 100cm of 120 x 80cm wordt deze geleverd door onze eigen chauffeur. Deze chauffeur rijdt twee dagen per week door heel Nederland heen.
6. Hoe werkt de bezorging van mijn foto op canvas?
Als je een canvasdoek bij canvasfoto.nl besteld gaat de procedure als volgt:
– Je kan zelf een foto uploaden, als je foto van onvoldoende kwaliteit is wordt dit aangegeven. 
- Je kan zelf je foto bewerken. Als je hiermee klaar bent verzend je hem naar ons .
- Onze productiemedewerkers gaan vervolgens aan de slag om jouw canvasdoek te drukken en te spannen. 
- Als je canvasdoek klaar is sturen wij je een e-mail met de dag waarop wij je canvasdoek hebben geleverd aan GLS.

gls bezorgdienst

Foto op canvas

7. Wat is een canvasdoek?
Canvas is een stevig weefsel dat traditioneel gemaakt wordt uit hennepvezels. De moderne canvasdoeken worden gemaakt van polyester en katoendraden. Katoen wordt meestal gebleekt. Als er een slechte kwaliteit katoen is gebruikt is dit te zien in de canvas doordat er dan zwarte resten te zien zijn in het doek. Polyester wordt gebruikt om de canvas doeken glad te maken. Hoe meer polyester er gebruikt wordt hoe minder structuur er in de doeken komt. Hoe minder structuur er in de doeken zit hoe slechter de canvas is.
Schilders maken al sinds jaar en dag gebruik van canvasdoek om op te schilderen. Tegenwoordig worden er ook kleding en tassen van gemaakt. Het materiaal is afkomstig van hennepvezels. Door het gebruik van inkjet-coating is het nu ook mogelijk om een foto op canvas af te laten drukken.

8. Welke maten foto’s op canvas zijn mogelijk?
Canvasfoto biedt een hele ruime keuze aan maten foto’s op canvas. Ieder doek zit in een frame van 4 houten spielatten. Wij hebben deze latten op voorraad van 20cm tot en met 300cm, met tussenstappen van 5cm (tot en met 50cm) en van 10cm vanaf 100cm. Je kan de maten dus makkelijk combineren om het ideale formaat te krijgen! Heb je een ander formaat? Dat kan neem dan even contact met ons op. Wij leveren ook maatwerk.
9. Hoe hang ik mijn canvasdoek het beste op?
Bij ons krijg je automatisch een ophangsysteem mee geleverd. Met dit systeem krijg je altijd een mooi eindresultaat omdat het canvasdoek strak tegen de muur hangt zonder zichtbare kier.
10. Hoe dik is het frame van het canvasdoek?
Bij canvasfoto wordt je foto op canvas gespannen op een frame met een dikte van 2cm. Het is ook mogelijk om voor een dikte van 4cm te kiezen. Dit moet je dan aangeven tijdens de bestelling. Een frame met een dikte van 4cm kost iets meer. Alle prijzen staan op de prijzenpagina.
11. Past mijn foto op een canvasdoek?
Wil je graag een foto op canvas laten drukken, maar weet je niet of de kwaliteit van je foto hoog genoeg is? Wij controleren elke foto en sturen je altijd een afdrukvoorbeeld via de mail.Stuur een mailtje met de originele foto en geef hierbij aan om welk formaat en om welke frame dikte het gaat. Op deze manier kunnen wij je het beste adviseren.
12. Kan ik ook een cadeau bon bestellen?
Het is bij canvasfoto niet mogelijk om een cadeau bon te bestellen.
13. Kan ik mijn foto op canvas ook ongespannen bestellen?
Canvasfoto.nl levert ook ongespannen canvasdoeken. Je kunt kiezen tussen alle maten van 30 cm tot en met 300cm. Stuur een mail naar info@canvasfoto.nl. Op de prijzenpagina staan de prijzen voor een los doek.
14. Wat is het grootste formaat canvasdoek?
Het grootste formaat canvasdoek dat wij leveren is 300cm x 100cm. Wil je eigenlijk een groter formaat? Wij adviseren om dan te kiezen voor een tweeluik of drieluik. Op deze manier heb je meerdere aparte canvasdoeken met een doorlopende foto. Door deze naast elkaar te hangen creëer je een heel leuk en ruimtelijk effect.

Kwaliteit van een foto op canvas

15. Kunnen jullie ook foto’s, dia’s of negatieven inscannen?
Soms heb je een foto niet digitaal maar wil je hem toch af laten drukken. Wij kunnen de foto voor je inscannen. De kwaliteit van de scan zal overeenkomen met de kwaliteit van de foto, dia of negatief. Wij zullen hier extra kosten voor in rekening brengen.
16. Ontvang ik een voorbeeld van mijn foto op canvas via de email?
Je krijgt altijd een voorbeeldafdruk via de mail.
17. Hoe kan ik mijn foto op canvas schoon maken?
De canvasdoeken van canvasfoto.nl zijn makkelijk schoon te maken. Dit doe je door een droog en zacht doekje te gebruiken. Gebruik GEEN natte doek, hierdoor kan de inkt gaan vlekken.
18. Kan mijn foto op canvas tegen zonlicht?
Canvasfoto.nl gebruikt de beste inkt waardoor je foto op canvas UV-bestendig is. Het is mogelijk om je canvasdoek op een plek te hangen waar veel zonlicht komt, zonder dat deze verkleurd. Je kan een canvasfoto niet buiten hangen omdat de kleuren door vocht kunnen vervagen. Als je je canvasdoek wel buiten wilt hangen raden wij tuinposters aan. Je kan een tuinposter bestellen bij ons zusje tuin-posters.nl
19. Wat is het verschil tussen een linnen doek en een canvasdoek?
Een canvasdoek wordt gemaakt van de vezels van de cannabisplant(hennep) en een linnen doek wordt gemaakt van de vezels van een vlasplant. Het linnen is harder dan canvas en er zitten kleine gaatjes in. Hierdoor zal de geprinte foto niet mooier worden. Wij gebruiken dus canvas voor het beste resultaat.
20. Hoe lang gaat een foto op canvas mee?
De canvasfoto’s van canvasfoto.nl gaan je hele leven mee. Doordat we gebruik maken van UV-bestendig inkt zal de kleur niet vervagen. Ook maken wij gebruik van kwalitatief hoogwaardig canvas. Op deze manier kan je lekker lang genieten van je foto op canvas. Ook zorgen we voor een extra beschermlaag. Op die manier ben je jarenlang verzekerd van kijkplezier.
21. Treden er kleurverschillen op bij het printen?
Tijdens het printen van je foto op canvas kan er soms een klein kleurverschil plaatsvinden. Echte beelden en vaste beelden kunnen nooit volledig gelijk zijn. We garanden wel het kleinst mogelijke kleurverschil. Wij maken gebruik van gekalibreerde schermen waardoor dit verschil bijna niet te zien is. Wij maken ook gebruik van een speciale extra witte coating en Uv-bestendige inkten. Wij controleren deze inkten wekelijks.

22. Is mijn foto op canvas krasvast?
Jouw foto op canvas is krasvast, zolang het doek niet met scherpe voorwerpen in aanraking komt. Door de extra beschermlaag die wij aanbrengen kan het doek tegen een stootje.
23. Kan ik mijn canvasdoek buiten ophangen?
Je kan je canvasdoek beter niet buiten ophangen. Wij kunnen dan niet garanderen dat hij mooi blijft. Als het canvas vochtig wordt kan het inkt gaan uitlopen. Wil je toch wel een foto voor buiten? Kies dan voor de tuinposter via tuin-posters.nl

Prijzen

24. Wat zijn de verzendkosten voor een canvasdoek?
Wij bereken geen verzendkosten voor het versturen van een canvas. Deze kosten zitten al bij de prijs inbegrepen.
25. Berekenen jullie nog andere kosten voor een foto op canvas?
Wij berekenen geen andere kosten voor een foto op canvas.
26. Hoe kan ik betalen voor mijn canvasdoek?
Je kan bij ons op een aantal manieren betalen:
-Credit card 
- iDeal
- directe overschrijving 
- paypal
27. Kan ik veilig betalen via canvasfoto.nl?
Het betalen via canvasfoto.nl kan probleemloos. Het betalingsverkeer via onze website wordt verzorgd door iDeal. Deze geautoriseerde leverancier van online betaalsystemen garandeert dat alle betaalgegevens veilig en anoniem worden behandeld en verwerkt.

28. Hoeveel kost een foto op canvas?
Dat is afhankelijk van de grootte. Onze canvassen beginnen bij € 20,– en lopen op met het formaat, de dikte van het houtwerk (2 of 4 cm) of er een lijst mee wordt geleverd en of er nog speciale zaken moeten worden gewijzigd aan de foto.

Opties

29. Welke effecten zijn mogelijk voor een canvasdoek?
We hebben een negental verschillende effecten en filters. Klik hier voor de mogelijkheden.
30. Kunnen jullie mijn foto omzetten naar zwart wit?
Wij kunnen je foto omzetten naar zwart wit, sepia en pop art.Of elke andere kleur die je wilt. Stuur ons een mail met je vraag en wij vertellen wat de mogelijkheden zijn.

31. Wat is een sepia foto?
Sepia is een bruinige waas over foto’s. Vroeger behandelde men zwart/wit foto’s met een sepia proces om de foto langer goed te houden. Hierdoor krijgen sepia foto’s vaak het effect van een vervaagde bruine kleur, zoals je die kent van oude foto’s.
32. Kan mijn foto naar sepia omgezet worden?
Alle foto’s kunnen omgezet worden naar sepia. Je kan dit via ons online bewerkingsprogramma doen, maar je kan ook vragen of wij het voor je willen doen. Je moet dan een mailtje sturen naar info@canvasfoto.nl.

33. Verwijderen jullie ook rode ogen?
Wij verwijderen altijd rode ogen. Tenzij je ze wenst natuurlijk 🙂
34. Verwijderen jullie ook de datum van mijn foto?
Wij kunnen de datum van je foto verwijderen. Stuur een mailtje met de afbeelding en wat je gedaan wilt hebben en wij sturen een afdrukvoorbeeld terug.